„Un copil informat, un copil protejat!“

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 11:19

copii-informatiDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț a demarat o nouă  campanie de prevenire, educare și informare sub sloganul „Un copil informat, un copil protejat!“. Activitatea se derulează pe parcursul lunii noiembrie, deoarece în această lună se celebrează o serie de zile internaționale de luptă pentru respectarea drepturilor copilului, de prevenire a abuzurilor asupra copiilor sau de eliminare a violenței asupra femeilor.

Seria sărbătorilor începe cu Ziua Internațională a Toleranței, care este marcată în fiecare an pe 16 noiembrie cu scopul de a îndemna la înțelegere și respect reciproc pentru a descuraja atitudinile extremiste, dominate de violență și ură.

Pe 19 noiembrie este marcată în toată lumea Ziua Mondială de Prevenire a Abuzului și Violenței Împotriva Copiilor, iar pe 20 noiembrie se serbează Ziua Universală a Drepturilor Copilului. În 1989, pe 20 noiembrie, a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului care prevede dreptul acestuia de a fi tratat cu respect dar și faptul că statul este obligat să îi asigure cele mai bune condiții de dezvoltare.

Pe 25 noiembrie este marcată în întreaga lume Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, pentru a aduce în conștiința publică faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului. (G.B.)

 


 

Admin
de Admin noiembrie 10, 2016 11:19
Scrie un comentariu

1 comentariu

  1. Ariadna noiembrie 14, 17:59

    Felicitări!
    Minunat ar fi să continuați astfel de activități.

    Reply to this comment
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns