Un bărbat din Săbăoani și-a bătut soția și a încălcat ordinul de protecție

Admin
de Admin februarie 13, 2020 15:18

Un bărbat din Săbăoani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind bănuit că ar fi încălcat ordinul de protecție emis de instanța de judecată.

La data de 12 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați de către o femeie de 28 de ani, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Investigațiile au relevat faptul că, pe fondul unor neînțelegeri survenite și a consumului de alcool, un bărbat de 35 de ani, din Săbăoani, ar fi lovit-o pe soția sa cu pumnul în zona feței. De asemenea, acesta i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență.

Totodată, polițiștii au stabilit că, la data de 6 septembrie 2019, faţă de acesta a fost emis un ordin de protecţie de către Judecătoria Roman, prin care era obligat să evacueze locuința comună și să păstreze o distanță de minim 100 de metri fața de soția și copiii săi și domiciliul comun.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, violenţă în familie şi ameninţare.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive


Începând cu 26 ianuarie 2020, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor,a intrat în vigoare Legea nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Astfel, sunt adoptate măsuri de sancţionare a unor fapte de natură penală şi contravenţională, se instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, de control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt detaliate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, garantându-se respectarea drepturilor cetăţeanului.


Admin
de Admin februarie 13, 2020 15:18
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.

Facebook Pagelike Widget