Transporturi ilegale de lemne cu numere de înmatriculare false

Admin
de Admin martie 30, 2018 13:16

Joi, 29 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat pe raza comunei, iar în jurul orei  14.00 au depistat în trafic un ansamblu de vehicule format din autotractor şi semiremorca, condus de către un bărbat de 45 ani din comuna Petricani.

În urma verificării încărcăturii cu material lemnos, polițiștii au constatat neconcordanţe între documentele însoţitoare şi stocul fizic de material lemnos transportat.

De asemenea, în jurul orei 19.00, a fost depistat un alt ansamblul format din autotractor și semiremorcă, ce era condus de un bărbat de 33 ani, din Pipirig. Din verificări, a rezultat faptul că semiremorca a efectuat două transporturi de materiale lemnoase la ore diferite, reținându-se că, pentru cel de-al doilea transport, nu fusese eliberat aviz de însoțire, conform normelor legale în vigoare.

Totodată polițiștii au constatat că pe cele două semiremorci erau aplicate alte numerele de înmatriculare decât cele existente în bazele de date.

În cele două situații, au fost întocmite actele premergătoare constatării în flagrant a infracțiunilor de tractarea unei remorci cu numere false de înmatriculare sau înregistrare.

Referitor la constatarea transportului ilegal de material lemnos, efectuat de aceeași societatea comercială, polițiștii au aplicat persoanei juridice sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei şi au dispus măsurile complementare de confiscarea volumului de 39,44 mc lemn rotund brad, în valoare de 13.133,52 lei, şi indisponibilizarea semiremorcilor, până la finalizarea cercetărilor.


Admin
de Admin martie 30, 2018 13:16
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]