Şofer de microbuz beat

Admin
de Admin noiembrie 23, 2016 14:48

politie-rutiera-control-microbuzeConştiinţa şi prevenţia sunt calităţi care lipsesc unor şoferi, care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Este şi cazul unui tânăr conducător auto, din Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani, care a fost prins la volanul unui microbuz de transport persoane chiar dacă consumase alcool.

Tânărul a fost tras pe dreapta de un echipaj din cadrul Politiei Piatra Neamt, pe strada Mihai Vitezu. Cercetările au stabilit că tînărul efectua o cursă regulată pe traseul Piatra Neamt – Iasi – Orhei (Republica Moldova). La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de pînă în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au reţinut permisul conducătorului auto, care a fost sancţionat contravenţional cIPJu amendă de 1.125 lei, pentru conucerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Acesta nu este un caz singular. În perioada 21 – 23 noiembrie, au fost organizate acţiuni preventiv-reactive, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, pe principalele intrării şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activităti au participat efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul I.P.J. Neamţ. Oamenii legii au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.500 lei.

Majoritatea abaterilor constatate au fost pentru depăsirea limitei legale de viteză (29), dar au fost sanctionati si trei soferi pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară. Politiştii au avut în vedere şi verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, doi şoferi fiind sancţionaţi pentru abaterile constatate. În total, au fost reţinute şase permise, iar într-un caz a fost retras certificatul de înmatriculare.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 23, 2016 14:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget
Rifil