Slab cu vaccinarea antigripală

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:49

vaccin-antigripal-2016Doar 4.110 nemţeni s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere. Campania se află în plină desfășurare, însă nu toți nemțenii predispuși la îmbolnăvire profită de oportunitatea imunizării gratuite. Din cele 7.500 de doze de vaccin antigripal primite de Direcția de Sănătate Publică Neamț de la Ministerul Sănătății pentru administrarea grupelor de risc, au fost utilizate numai 4.110.

Până pe 16 noiembrie  s-au distribuit 6.117 doze medicilor de familie, câte 18 doze fiecăruia, personalului medical din unitățile spitalicești, personalului medical și pacienților instituționalizați în unitățile medico-sociale din județ.  În teren au rămas neutilizate 2.007 doze, iar la directive alte 1.383. D.S.P. Neamţ a solicitat o suplimentare de 10.000 de doze de vaccin antigripal, însă nu se cunosc date despre repartizarea noii tranșe.

Gripa este o infecție virală care se răspândește de la o persoană la alta, în principal atunci când oamenii infectați tușesc sau strănută, ori prin contact direct sau indirect cu secrețiile respiratorii ale persoanelor infectate care se află pe mâinile acestora sau pe suprafețele contaminate. Bolnavii de gripă au unul sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare, dureri de cap, frisoane și oboseală. Deocamdată, în județul Neamț nu s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 21, 2016 10:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns