Situația drumurilor în Neamț și starea vremii pentru următoarele 24 de ore

Admin
de Admin ianuarie 25, 2019 13:34

Este în vigoare avertizarea meteorologică nr. 7 din 23.01.2019 prin care se prognozează că în intervalul 24 – 25 ianuarie se vor produce predominant ninsori, local însemnate cantitativ, se depune strat nou de zăpadă, consistent, vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.

Vremea se va menține închisă ca aspect. Pe arii relativ extinse, în prima parte a zilei și din nou în cursul nopții, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare pe creste, spulberând ninsoarea. Pe spații restrânse se va semnala ceață. Temperaturile maxime se vor situa între -5 la -1 grade, iar minimele între -6 la -3 grade Celsius.

Coada lacului Izvoru Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,4 km de barajul Topoliceni, pe o lungime de 4,8 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1 -2,0 m, ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi cuprinse între 1,0 şi 10,0 m în proporţie de 50% din lungime. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -6,0 oC. Din amonte curge zai pe 30 – 40 % din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante.  Nu s-au semnalat probleme deosebite.

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 31 lucrători şi 31 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant pe toate drumurile naționale din județ.

Utilajele SC DRUPO NEAMŢ SA şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 52 lucrători şi 21 utilaje pentru deszăpezire şi răspândire de material antiderapant pe un număr de 14 sectoare de drumuri judeţene.

Starea părţii carosabile: umedă, alternând cu zăpadă frământată. Nu sunt drumuri judeţene blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată.


Admin
de Admin ianuarie 25, 2019 13:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns