Siguranța în școli, o prioritate pentru polițiști

Admin
de Admin mai 6, 2021 15:02

Siguranța în școli, o prioritate pentru polițiști

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, context în care astăzi, 5 mai, poliţiştii au desfășurat activități preventive în zona unităților școlare din judeţul Neamț.

Având în vedere reluarea cursurilor, cu prezența fizică a elevilor în majoritatea unităților de învățământ, peste 300 de polițiști au acționat, în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru desfășurarea în siguranță a orelor de curs.

Activităţile se desfășoară în baza unui plan comun elaborat de polițiștii Biroului de Siguranţa Şcolară, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Rutier.

Astfel, la 323 de unități de învățământ, atât din mediul urban, cât și din cel rural, polițiștii au desfășurat misiuni pentru asigurarea un climat de ordine și liniște publică precum și pentru prevenirea faptelor antisociale și a oricăror evenimente negative.

Totodată, polițiștii rutieri au fost prezenți pe străzile din zona unităților de învățământ pentru a supraveghea traficul rutier și pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative.

Întrucât la începerea și finalizarea cursurilor au fost înregistrate creșteri ale valorilor de trafic și aglomerări, facem apel la responsabilitate din partea tuturor celor care se deplasează pe drumurile publice.

În mod deosebit, conducătorii auto trebuie să manifeste calm, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să fie atenți pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite.

Deoarece în perioada următoare vor reveni la școală și elevii claselor terminale, iar o parte dintre cei ai claselor gimnaziale vor susține examene de evaluare națională, polițiștii vor fi prezenți în zonele adiacente acestor unități pentru prevenirea faptelor antisociale.


Admin
de Admin mai 6, 2021 15:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget