Sancţiuni de 69.000 lei aplicate de Registrul Auto Român în luna martie

Admin
de Admin martie 29, 2018 11:54

În perioada 19-23 martie inspectori din cadrul Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere Piață au efectuat controale la 93 de operatori economici din județul Neamţ.

Controalele au vizat verificarea respectării de către operatorii economici a obligațiilor prevăzute în OG 82/2000 privind elementele de caroserie folosite în activitatea de reparații auto, elemente ce țin de siguranța circulației.

S-a verificat de asemenea dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la menținerea condițiilor inițiale de autorizare și menținerea de dovezi și înregistrări care să demonstreze conformitatea activităților de reparații auto cu condițiile tehnice și de calitate impuse. Inspectorii RAR au verificat și condițiile de acordare a certificatelor de garanție pentru lucrările efectuate.

Din totalul de operatori economici controlați, la un număr de 36 s-au constatat diferite neconformități și s-au aplicat sancțiuni în valoare de 69.000 lei. S-au dispus măsuri de oprire a activităților de reparatii auto la 12 operatori economici care nu mai îndeplineau condițiile minimale de autorizare și în cazul a 4 agenți economici a fost suspendată activitatea.

În urma controalelor au fost identificate două persoane fizice neînregistrate fiscal, care desfășurau activități de reparații auto în regim neautorizat, precum și un operator economic care nu deținea autorizație tehnică eliberată de RAR-RA.


Admin
de Admin martie 29, 2018 11:54
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.

Facebook Pagelike Widget