Sancțiuni de 42.200 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Admin
de Admin iunie 29, 2020 13:17

Sancțiuni de 42.200 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

Timp de trei zile, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020.

În perioada 26 – 28 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț au acționat, în sistem integrat, pe raza județului Neamț, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noul tip de coronavirus.

Pe parcursul acțiunii derulate, au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectării normelor legale impuse la peste 250 de unități economice – terase, baruri în aer liber, activități în general unde este semnalată prezența unui public numeros.

În acest context, polițiștii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale unor societăți economice care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 sancțiuni conform OUG nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, s-au aplicat 9 sancțiuni conform Legii 61/1991, precum și alte 9 sancțiuni contravenționale pentru diverse alte nereguli.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 42.200 de lei.


Admin
de Admin iunie 29, 2020 13:17
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]