Salvamont a rămas fără maşini

Admin
de Admin decembrie 13, 2016 12:08

Un brad de dimensiuni foarte mari a fost rupt de vânt şi a căzut peste maşinile de intervenţie a Serviciului Judeţean Salvamont. Trei autospeciale au fost distruse în întregime.

Maşinile aveau dotari tehnice de ultimă generaţie, trolii, comunicaţii, echipamente medicale de urgenţă, erau ranforsate şi pregătite să facă faţă terenului greu accesibil din zona montană. La ora actuală, salvamontul este în incapacitate totală de a interveni conform procedurilor oparative şi probabil va dura destul de mult până când vor putea să revenă la capacitatea tehnică de până la eveniment.

Timpii de intervenţie terestră în Masivul Ceahlău se vor tripla în condiţiile în care sezonul turistic de iarnă va începe în mai puţin de zece zile, iar în cazul unor temperaturi scăzute timpul de supravieţuire a victimelor scade simţitor. Pagubele estimate depăşesc 200.000 lei. Potrivit managerului instituţiei, preţul unui astfel de autoturism ajunge până la 35.000 de euro, fonduri pe care acesta speră să le primească de la autorităţile judeţene în cel mai scurt timp, mai ales că peste 10 zile în Masivul Ceahlău se deschide oficial sezonul de iarnă, iar incidenţa accidentelor va creşte, inevitabil.

Pe teritoriul judeţului Neamţ sunt 240.000 de hectare de zonă montană, toată această suprafaţă fiind supravegheată de către salvamontişti.

 

photocredits: click.ro


 

Admin
de Admin decembrie 13, 2016 12:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Programul Targul de Craciun la Neamt