Restricții în comuna Mărgineni din cauza incidenței crescute

Admin
de Admin ianuarie 15, 2021 15:55

Restricții în comuna Mărgineni din cauza incidenței crescute

Astăzi, 15 ianuarie, în cadrul ședinței CJSU a fost luată măsura instituirii mai multor restricții pentru comuna Mărgineni. Decizia a fost luată pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, astfel încât incindența se situa joi la 4.06 la mia de locuitori.

Astfel, începând de sâmbătă, intră în vigoare următoarele restricții:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în comuna Mărgineni (4,06), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(2) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din comuna Mărgineni (4,06), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.

(3) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în comuna Mărgineni (4,06), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori.  Este permisă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, din această localitate, care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

(4) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(5) Este permisă activitatea operatorilor economici, din această localitate, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în exteriorul clădirilor (terase care sunt considerate construcţii deschise, conform prevederilor HG nr. 3/2021).

(6) În situaţia în care operatorii economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se află într-una din situaţiile menţionate în prezentul articol, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (de tip take away).

Art. 2. (1) Măsurile prevăzute la art. 1 intră în vigoare începând cu data de 15  ianuarie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Art. 3. (1) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţii administrativ-teritorială nominalizată.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale din comuna Mărgineni vor aduce la cunoştinţă publică prevederile prezentei hotărâri, prin afişarea acesteia pe raza unităţii administrativ teritoriale.

Situația localităților care depășesc incidența de 1.5 la mia de locuitori poate fi urmărită în tabelul de mai jos:

UAT Incidenta
COMUNA MĂRGINENI       3.79
MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ       3.02
COMUNA MOLDOVENI       2.47
ORAŞUL TÂRGU-NEAMŢ       2.31
COMUNA TĂMĂŞENI       2.30
MUNICIPIUL ROMAN       1.72
COMUNA SAGNA       1.69
COMUNA SĂVINEŞTI       1.64
COMUNA DOBRENI       1.59

Admin
de Admin ianuarie 15, 2021 15:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget