Radar cu sistem laser achiziţionat de Poliţia Rutieră Neamţ. În doar 2 ore au fost suspendate 21 de permise din cauza vitezei.

Admin
de Admin iunie 18, 2018 09:49

Din luna iunie, Serviciul Rutier Neamț are în dotare unul dintre cele mai performante echipamente din dotarea poliției rutiere.

Este vorba despre un echipament radar, tip TruCAM, ce are cameră video HD  și sistem de măsurare a vitezei cu laser.

Aparatul stochează atât înregistrări video cât și fotografii ale abaterilor înregistrate conținând detalii precum data, ora, poziția GPS, marca mașinii și numărul de înmatriculare.

De asemenea, TruCAM poate măsura într-un timp foarte scurt viteza mai multor autovehicule, indiferent de tipul lor (autocamioane, autoturisme sau motociclete).

În ziua de 15 iunie, între orele 12:00-16:00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat cu aparatul radar TruCAM, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru nerespectarea normelor rutiere privind  viteza de deplasare pe drumurile publice.

Astfel,  în decurs de numai  2 ore, cu acest tip de echipament, pe sectorul de drum DN 15 Piatra Neamț – Costișa  (sector de drum cu risc accidentogen ridicat), au fost aplicate 43 de sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 21 de permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h.

Reamintim conducătorilor auto faptul că,  depășirea cu mai mult de 50 km/h  a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, constituie contravenție ce este sancționată cu amendă din clasa IV de sancțiuni (9 – 20 puncte amendă) – sancțiune principală  și aplicarea sancțiunii complementare  a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile.


Admin
de Admin iunie 18, 2018 09:49
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget