Programul ONCOFEM pentru prevenția și depistarea cancerului de sân se va desfășura și în Neamț

Admin
de Admin mai 27, 2022 10:34

Programul ONCOFEM pentru prevenția și depistarea cancerului de sân se va desfășura și în Neamț

Direcția de Sănătate Publică Neamț, în colaborare cu lnstitutul Regional de Oncologie lași derulează, începand cu data de 1 iulie 2022, programul de screening de cancer mamar ONCOFEM – Fii responsabilă de sanatatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân.

Programul se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani fără o zi, asigurate sau neasigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, screeningul realizându-se prin testare mamografică în vederea depistării leziunilor mamare incipi­ente.

lnstitutul Regional de Oncologie lași pune la dispoziție o unitate mobilă de screening de cancer mamar, dotata cu mamograf digital, care se poate deplasa în teren (împreună cu o echipă medicală, în funcție de solicitări, pentru efectuarea unei testări gratuite. Femeile vor prezenta doar cartea de identitate in original și o copie.

Criteriile pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM sunt:

– Vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani fără o zi;
– fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
– fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
– nu sunt însărcinate sau nu alaptează;
– nu au facut mamografie în ultimele 12 luni.

Programul ONCOFEM se desfășoară în paralel cu proiectul ONCOPREV – Fii re­sponsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Înscrierile pentru screening se fac la medicul de familie, asistentul medical al acestuia sau asistentul medical comunitar din localitate și în funcție de numărul de persoane care doresc să participe, se va stabili, împreună cu persoana de contact de la IRO lași, data și locația evenimentului.


Admin
de Admin mai 27, 2022 10:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns