Program unic pentru şcoli

Admin
de Admin noiembrie 22, 2016 11:48

cornul-si-mereleProgramul “Laptele şi Cornul” cât şi “Fructe în şcoli” vor fi unite în “Programul pentru şcoli”, din anul şcolar viitor. Decizia a fost luată la întâlnirea regională de lucru organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. La acţiuneau participat reprezentanţi ai consiliilor judeţene, inspectoratelor şcolare şi prefecturilor din judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Bacău, Iaşi, Vrancea şi Neamţ.

La activitate au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Cancelariei Primului Ministru şi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Scopul întâlnirii l-a constituit identificarea celor mai bune soluţii de implementare a programelor de încurajare a consumului de legume şi fructe proaspete în şcoli, respectiv de distribuire a laptelui în unităţile şcolare.

Începând cu anul şcolar 2017-2018, cele două programe se unifică în Programul pentru şcoli, sub aceleaşi reguli şi principii de implementare şi va aduce ca elemente de noutate : un accent sporit pe distribuirea produselor proaspete, un buget al Uniunii Europene stabilit pentru fiecare componentă a programului (schema de fructe şi legume 6.866.848 euro şi schema de lapte 10.399.594 euro), o strategie multianuală, măsuri educative, încurajarea distribuirii de produse locale şi regionale, posibilitatea transferului de fonduri între cele două scheme de până la 20% o singură dată pentru un an şcolar.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 22, 2016 11:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns