Premiul al II-lea obţinut de elevii nemţeni la competiţia “Business plan”

Admin
de Admin aprilie 24, 2018 12:56

Competiția Business Plan este organizată anual de Ministerul Educației Naționale și CNDIPT-ROCT, prin inspectoratele școlare, în parteneriat cu agenți economici și asociații patronale din domeniile economice pentru care se organizează formare profesională. Competiția este cuprinsă în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către MEN în anul școlar 2017-2018, aprobat prin Nota MEN nr. 24982 /22.01.2018, la Învățământul profesional și tehnic.

Competiția se desfășoară la nivel local, județean, regional și național și are ca scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale elevilor, prin realizarea și prezentarea planurilor de afaceri ale firmelor de exercițiu înființate în școala lor.

În acest an școlar, etapa la nivelul Regiunii N-E a fost organizată în județul Neamț, pe data de 19 aprilie 2018, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț.

La concurs au participat firmele de exercițiu care au obținut locul I la etapa județeană organizată în fiecare județ din Regiunea N-E în luna martie:

 

Denumirea firmei de exercițiu Unitatea de învățământ Județul Profesor coordonator Elevi participanți
FE BIOBEAUTY SRL Colegiul Economic ”Ion Ghica” Bacău Bacău Driu Ana Maria Panaite Andreea

Băcioagă Simona

FE BEST BUY BUILDING SRL Colegiul Economic Administrativ Iași Iași Budu Mădălina Vîlcu Denysya

Babă Elisabeta

FE MEDIEVAL AM SRL Liceul ”Vasile Conta” Tg. Neamț Neamț Timofte Lorena Iftimie Mihaela

Geangu Georgiana

FE PARTY PEOPLE SRL Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni Suceava Stafie Amalia Cârnăreasa Ștefănică

Dumitrache Veronica

FE APICOLAND SRL Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad Vaslui Mocanu Olguța Pavel Ioana

Vlasie Corina

 

Firma de exercițiu care a obținut cel mai mare punctaj a fost FE APICOLAND SRL, reprezentată de elevii de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, care va participa la etapa națională a Competiției Business Plan la Timișoara, în perioada 7-11 mai.

Echipajul din județul Neamț, reprezentant al firmei de exercițiu FE MEDIEVAL AM SRL de la Liceul ”Vasile Conta” Tg. Neamț, a obținut Premiul al II-lea, prezentând planul de afaceri care are ca obiect de activitate principală, conform codului CAEN, activități de interpretare artistică și ca activitate secundară comercializarea de arme medievale artizanale. Apreciem prestația în cadrul competiției a elevilor din județul Neamț, care au oferit oaspeților și un program artistic cu temă medievală, promovând astfel ținutul Neamțului și legendele acestuia.

Pe lângă inițiativă și spirit antreprenorial, elevii participanți au demonstrat că dețin competențele necesare întreprinzătorilor, de a studia mediul economic real, de a evalua oportunitățile şi riscurile, de a lua decizii şi de a dezvolta o afacere cu șanse mari de reușită.


Admin
de Admin aprilie 24, 2018 12:56
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]