Polițiștii vor fi la datorie în zilele de Paște. Creștinii pot participa la slujba de Înviere până la ora 5:00.

Admin
de Admin mai 1, 2021 11:14

Polițiștii vor fi la datorie în zilele de Paște. Creștinii pot participa la slujba de Înviere până la ora 5:00.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț alături de celelalte forţe de ordine, vor fi la datorie şi în acest sfârşit de săptămână, pentru ca toţi cetăţenii să se bucure de Sfintele Sărbători Pascale în deplină siguranţă.

În perioada 30 aprilie – 3 mai, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în proximitatea lăcașurilor de cult, cât și în zonele cu aflux mare de persoane, zilnic, peste 200 de polițiști vor acționa cu 50 autospeciale.

Astfel, polițiștii vor acționa, în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamț și cu celelalte instituţii cu atribuții în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică, în locurile aglomerate (centre comerciale, piețe, terase, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice și zonele de agrement.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv polițiști de la alte structuri – investigații criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă, transporturi şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației, polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult, zonele de agrement și stațiunile turistice.

În această perioadă, 30 de polițiști rutieri, în medie, zilnic, vor acționa pe principalele drumuri județene și naționale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier, în punctele cu risc ridicat de accidente.

Pentru menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 7 aparate radar, inclusiv dispozitivul True Cam.

Recomandăm cetățenilor să circule cu respectarea limitelor de viteze și să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze referitor la situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre starea drumurilor pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.

Aducem în atenţia faptul că, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1- 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Reamintim că, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, cetățenii trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție și igiena corespunzătoare a mâinilor, să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!


Admin
de Admin mai 1, 2021 11:14
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns