Piesă de teatru la Muzeul Memorial ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț

Admin
de Admin august 27, 2021 15:43

Piesă de teatru la Muzeul Memorial ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț

Sâmbătă, 28 august 2021, se împlinesc 104 de ani de la trecerea în veșnicie a scriitorului Calistrat Hogaș, în casa fiicei sale Cleopatra, în împrejurările aprige ale primei conflagrații mondiale. În acest context, la Muzeul Memorial ,,Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, vor fi reluate activitățile culturale sistate temporar de contextul pandemic, activități menite să conserve memoria celui mai important exponent al literaturii de călătorie din țara noastră, a profesorului și omului care a marcat în felul sau unic trecutul urbei nemțene de la poalele Cozlei.

Manifestarea va debuta cu intervenția scriitorului Emil Nicolae, cel care, prin activitatea sa literară și muzeografică de excepție, a transformat casa familiei Hogaș, într-un veritabil locaș de cultură.
De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, va avea loc un moment artistic deosebit, susținut de Teatrul de Arta Socială ,,MINA” București, intitulat – „Pe Drumuri de Munte” o călătorie inspirată de viața și opera lui Calistrat Hogaș, în regia Iulianei Mușetescu

Teatrul de Artă Socială MINA este un proiect independent, care își propune prin intermediul spectacolelor de teatru pentru copii și adulți, spectacole tematice și interactive, recitaluri de muzică și poezie clasică și popular să studieze conexiunile terapeutice ale manifestărilor artistice.

Acest proiect este coordonat de dr. Iuliana Mușetescu, pietreancă de origine, absolventă a Liceului de arta „Victor Brauner”, secția pian și muzică vocală, absolventă a Facultății de Teatru, secția actorie, din cadrul Universității de arte „George Enescu”, Iași, masterat în „Art-terapie prin teatru și artele spectacolului”, Facultatea de Teatru, Universitatea de arta teatrala și cinematografică „I. L. Caragiale”, București, și studii doctorale în domeniu Teatru și artele spectacolului pe tema „Teatrul ca artă vindecătoare, la Facultatea de Teatru, Universitatea de arte „George Enescu”, Iași.

Evenimentul va avea loc în salonul familiei Hogaș începând cu orele 18:00.


Admin
de Admin august 27, 2021 15:43
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget