Peste 200 de polițiști vor asigura ordinea și siguranța nemțenilor de Florii

Admin
de Admin aprilie 24, 2021 10:56

Peste 200 de polițiști vor asigura ordinea și siguranța nemțenilor de Florii

Peste 200 de poliţişti vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică astfel încât Sărbătoarea Floriilor să fie celebrată în siguranță.

De asemenea, polițiștii vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada 23 – 25 aprilie, peste 200 de polițiști vor fi prezenți, zilnic, în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult, fiind desfășurate acțiuni în sistem integrat împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice implicate în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în trafic, în acest sens, aparate radar.

În această perioadă, poliţiştii vor fi la datorie, în slujba comunităţii și recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Recomandări pentru conducătorii auto:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.


Admin
de Admin aprilie 24, 2021 10:56
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget