Pescari ”profesioniști” amendați pentru 4 infracțiuni, la Izvorul Muntelui

Admin
de Admin mai 18, 2020 17:39

Pescari ”profesioniști” amendați pentru 4 infracțiuni, la Izvorul Muntelui

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii au constatat 4 infracțiuni.

La data de 16 mai, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat în zona limitrofă lacului de acumulare Izvorul Muntelui pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.300 de lei.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat, în flagrant delict, 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În cadrul acțiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, 16 plase de pescuit monofilament, în lungime totală de aproximativ 320 de metri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

Exemplu:

La data de 16 mai, polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 50 de ani, din localitatea Hangu, în timp ce desfășura activități de braconaj piscicol, prin folosirea la pescuit a unei plase monofilament, în lungime totală de aproximativ 30 de metri, cu ajutorul căreia ar fi capturat 10 kilograme de pește, de diferite specii.

Cantitatea de pește descoperită de polițiști a fost redată mediului natural.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea de plase monofilament  și  pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.


Admin
de Admin mai 18, 2020 17:39
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget