Pași concreți în rezolvarea problemei locurilor din creșe – comunicat de presă

Admin
de Admin iulie 4, 2023 15:29

Pași concreți în rezolvarea problemei locurilor din creșe – comunicat de presă

În urma întâlnirii de astăzi de la Instituția Prefectului, la care au participat reprezentanții Primăriei Piatra-Neamț, ai părinților, directorul Creșei Piatra-Neamț, manageri ai unor instituții de învățământ din oraș și reprezentanți ai DSP și ISU Neamț, s-au stabilit o serie de pași care vor fi urmați pentru soluționarea deficitului de locuri din creșe până la finalizarea proiectelor de modernizare a Creșei Precista și de construcție a două noi creșe pe strada Mihai Viteazul și în cartierul Văleni.

 

În primă fază, directorul Creșei Piatra-Neamț va transmite către Primărie o situație clară a copiilor care nu au fost admiși în prima etapă de repartizare la creșe, pentru a putea evalua corect necesarul de locuri, având în vedere că instituția noastră nu a fost informată oficial cu privire la nevoia de locuri pe care o are Creșa. Situația va fi actualizată pe măsură ce apar și înscrierile din etapa a 2-a și se finalizează înscrierile la grădiniță, după data de 18 iulie.

 

Deși Inspectorul Școlar General nu a fost prezent astăzi la întâlnire, ignorând părinții și problema locurilor din creșe, ISJ Neamț va fi înștiințat oficial pentru a solicita Ministerului Educației o suplimentare a locurilor la creșe, prin transformarea unor locuri de grădiniță după etapa finală de înscriere.

 

După întâlnirea de astăzi, părinții prezenți au mers într-o vizită la grădinița din Speranța, spațiu pe care Primăria l-a identificat pentru a amenaja acolo grupele de creșă necesare pentru acoperirea solicitărilor. Părinții care au fost astăzi în Speranța s-au declarat mulțumiți de condițiile de acolo, însă mai au rețineri, pe care Primăria își asumă că le va soluționa până la începerea activității, pe 1 septembrie. Grădinița din cartierul Speranța oferă cele mai moderne condiții din oraș pentru desfășurarea activităților de educație și îngrijire, fiind o clădire complet nouă, și poate susține amenajarea unui număr mare de grupe de creșă. Sâmbătă aceasta, de la ora 10:00 va mai avea loc încă o vizită la grădinița din Speranța pentru părinții interesați; mai multe detalii vor fi transmise pe site-ul Creșei Piatra-Neamț: https://www.cresapiatraneamt.ro/

 

Căutăm în continuare cele mai bune soluții pentru acoperirea deficitului de locuri din creșe, ne dorim o colaborare interinstituțională cât mai eficientă și ne bucurăm că astăzi, prin întâlnirea organizată la Instituția Prefectului, am mai făcut un pas pentru soluționarea acestei probleme existente de ani de zile.

Admin
de Admin iulie 4, 2023 15:29
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns