Panică la Bîtca Doamnei

Admin
de Admin noiembrie 17, 2016 11:36

urs-bitca-doamneiLa periferia municipiului Piatra Neamţ, în zona Bîtca Doamnei, un urs dă târcoale gospodăriilor de pe valea pârâului Doamna, în căutare de hrană. Până acum, ursul nu a făcut nicio victimă, însă, dacă este provocat atunci se poate ajunge la situaţii deosebit de grave.

Silvicultorii susţin că e un urs adult şi de talie mare. Locuitorii din zonă se tem, mai ales că autorităţilor nu li se permite să intervină. În conformitate cu legislaţia în vigoare, gestionarul fondului de vânătoare – Direcţia Silvică Neamţ, prin Ocolul Silvic Vaduri, nu poate interveni decât în situaţii extreme. Pentru a evita orice pericol, silvicultorii recomandă cetăţenilor să stea departe de pădure, fie că vor să se recreeze, să culeagă ciuperci, să taie lemne, ziua, dar mai ales noaptea. Pentru a nu atrage ursul care dă târcoale gospodăriilor, ori alţi urşi în sat, cetăţenilor li se recomandă să culeagă din curţi merele şi orice alte culturi care pot fi considerate hrană pentru animalele sălbatice. Totodată, oamenii nu trebuie să lase libere şi nesupravegheate orătăniile în ogrăzi ori în apropierea satului, pe islaz, cel puţin pe timpul nopţii.

În cazul în care vreo persoană vede prin apropiere ursul, aceasta trebuie să se îndepărteze în linişte, fără mişcări bruşte, fără a încerca să sperie sau să alunge animalul cu zgomote, fluierături, ţipete, pietre sau beţe. Şi asta pentru că orice acţiune de acest gen se poate solda cu reacţii neprevăzute din partea animalului. De asemenea, cei cărora le trece prin minte să prindă ursul trebuie să ştie că le este interzisă cu desăvârşire amplasarea de laţuri sau capcane de orice fel, sau hăituirea, otrăvirea sau omorârea animalului, toate aceste acţiuni fiind considerate infracţiuni.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 17, 2016 11:36
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget