Oficial: situația generată de coronavirus a fost declarată PANDEMIE

Admin
de Admin martie 11, 2020 23:00

Astăzi, 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat PANDEMIE situația generată de COVID-19 .

”Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus” a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesusm directorul general al OMS.

Conform celui mai recent bilanț, numărul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial, iar peste 4.200 de oameni au murit.

OMS are criterii stricte pentru definirea unei situații de pandemie. În general, se ajunge la această situație în cazul epidemiilor răspândite pe mai multe continente și dacă există un grad mare de răspândire la nivel internațional.

În privinţa măsurilor care ar trebui luate într-o astfel de situaţie, unităţile medicale trebuie să fie pregătite pentru un aflux mare de pacienţi, să facă stocuri de medicamente antivirale şi să avertizeze populaţia despre situaţie. De asemenea, oamenii trebuie să asculte sfaturile autorităţilor, să nu iasă din case dacă sunt bolnavi şi să evite locurile aglomerate.

Până astăzi, ultima pandemie, cea de gripă AH1N1 (gripa porcină), a fost declarată de OMS în anul 2009. S-a încheiat în august 2010, dar a continuat să facă victime în fiecare sezon.

Cea mai gravă pandemie din ultimul secol a fost în 1918, în timpul gripei spaniole. Aproximativ 500 de milioane de oameni au fost infectați, adică o treime din populația mondială de atunci. 50 de milioane de oameni au murit în toată lumea.

La ora actuală, cea mai critică situație este în Italia, unde circa 10.000 de cazuri de infecții cu coronavirus au fost confirmate, iar rata mortalității este de aproape 6%. Prim-ministrul Italiei a declarat carantină în întreaga țară, iar granițele au fost temporar închise.

În China s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infecții confirmate, peste 80.000, însă rata mortalității a fost 2,6%.

Sursa: Mediafax


 

Admin
de Admin martie 11, 2020 23:00
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns