Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 14 în județul Neamț

Admin
de Admin martie 21, 2020 11:15

Noaptea trecută au fost confirmate pozitiv analizele unui copil care a participat la concursul de dans de la Sala Polivalentă din Piatra Neamt, în perioada 28 februarie – 2 martie. Este vorba de o fetiță de 10 ani din Bicaz. Aceasta a avut contact cu unul dintre cei doi organizatori ai concursului, confirmat pozitiv cu coronavirus săptămâna trecută.

În această dimineață, DSP Neamț a informat că mai sunt încă 7 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Aceștia sunt cetățeni care sunt in carantină și urmează să fie transferați în cursul zilei de azi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Toate persoanele au fost în carantină instituţionalizată in judeţul Neamţ şi au sosit în data de 15 martie,  din Italia.

În această dimineață în județul Neamț erau înregistrate 136 persoane in carantină, 1807 persoane în auto-izolare la domiciliu, 144 teste efectuate la persoanele in carantină, 4 persoane carantinate testate cu rezultat negativ.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus a urcat la 14. Însă mai sunt sute de persoane care așteaptă rezultatul analizelor de la Iași.

Ce se întâmplă dacă vreun membru al familiei prezintă simptome sau are o altă urgență medicală în timp ce se află în autoizolare?

În cazul în care, pe parcursul celor 14 zile, vreun membru al familiei prezintă simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus (febră, tuse, dificultate în respirație) sau prezintă orice altă urgență medicală, contactați medicul de familie și/sau sunați la 112. Menționați, obligatoriu, că vă aflați în situația de autoizolare la domiciliu!

Limitați cât mai mult posibil contactul apropiat – la mai puțin de 1 metru, pentru mai mult de 15 minute – acoperiți-vă gura și nasul cu batistă când tușiți sau strănutați! Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun imediat, purtați mască de protecție.


Admin
de Admin martie 21, 2020 11:15
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]