Ninsori și intensificări temporare ale vântului în județul Neamț

Admin
de Admin ianuarie 10, 2019 14:40

Conform unui raport de informare emis de ISU Neamț, este în vigoare o informare meteorologică valabilă în perioada 09 ianuarie ora 22.00 – 11 ianuarie ora 12.00, prin care se preconizează ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru această dată. Pe arii extinse va ninge și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări de 50-55 km/h, iar la munte cu viteze de până la 70 km/h, viscolind ninsoarea și amplificând senzația de rece. Temperaturi maxime vor fi cuprinse între -5 la -3 grade, iar temperaturile minime între -7 la -4 grade.

Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km baraj Topoliceni, pe o lungime de 5 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-1,5 m. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -6,0 oC. Curge zai pe 40% din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite.

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 10 lucrători şi 10 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe 7 drumuri naţionale din judeţ. Starea părţii carosabile: umedă cu porţiuni uscate.

Conform informării realizate astăzi, 10 ianuarie, la ora 6:00, se acţionează cu 10 utilaje care se află în patrulare şi acţiune pe drumurile naţionale.

Utilajele SC DRUPO S.R.L. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 36 lucrători şi 18 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe 30 sectoare de drumuri judeţene. La ora raportării se acţionează cu 6 utilaje şi 12 lucrători care se află în patrulare pe drumurile judeţene. Starea părţii carosabile: umedă, alternând cu porţiuni uscate şi cu cele acoperite de zăpadă frământată şi tratată cu grosimea de 1-2 cm.

Nu sunt drumuri naţionale sau judeţene blocate/inchise, circulaţia desfăşurânduse în condiţii de iarnă.

În centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost au fost cazate 66 de persoane, astfel: Piatra Neamţ – 32, Roman – 7, Roznov – 8, Târgu Neamţ – 19, Bicaz – 0.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat 3 misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost.


Admin
de Admin ianuarie 10, 2019 14:40
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns