Ninsori la munte și temperaturi normale pentru această perioadă

Admin
de Admin ianuarie 14, 2019 13:30

Este în vigoare o informare meteorologică valabilă în perioada 13.01 ora 15.00-15.01 ora 08.00 prin care se preconizează ninsori la munte şi intensificări ale vântului.

În următoarele 24 de ore, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această dată. Cerul va fi noros, dar se va mai degaja spre dimineață. Local, se vor semnala precipitații mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va avea unele intensificări în zonele joase de relief, iar pe crestele montane înalte, rafalele vor depăși 80… 90 km/h, spulberând zăpada. La începutul intervalului vor fi condiții de ceață, asociată și cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime se vor situa între 1 – 3 grade, iar temperaturile minime între -7 și -5 grade Celsius.

Coada lacului Izvorul Muntelui este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, com. Poiana Largului pe o lungime de 5,0 km, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1-2,0 m. Temperatura aerului la Staţia Hidrometrică Frumosu în data de 14.01.2019 la ora 06:00 era de -1,0 oC. Curge zai pe 10% din suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante. Nu s-au semnalat probleme deosebite. Râul Bistriţa este monitorizat de către 4 persoane din cadrul SGA Neamţ.

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 9 lucrători şi 9 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe 7 sectoare de drumuri naţionale: din judeţ.

Nu sunt drumuri naţionale blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată. Starea părţii carosabile: uscată, alternând cu porţiuni umede.

Utilajele SC DRUPO NEAMŢ S.A. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 19 lucrători şi 6 utilaje pentru deszăpezire și răspândire de material antiderapant pe 13 sectoare de drum judeţean.
La ora raportării nu sunt drumuri judeţene blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată. Starea părţii carosabile: acoperită de zăpadă frământată şi bătătorită.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie s-au efectuat următoarele acțiuni:

au fost informate persoanele responsabile de pregătirea centrelor de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost;

– a fost executată o misiune de patrulare pentru identificarea şi transportul persoanelor fără adăpost la centrele de primire amenajate de către administraţia locală;

– la centrele de primire a persoanelor fără adăpost au fost cazate un număr de 70 persoane fără adăpost, astfel: la Centrul Speranţa Piatra Neamţ 34 persoane; Centrul Roman 7 persoane; Centrul Roznov 8 persoane; Centrul Târgu Neamţ 21 persoane.

În perioada raportării nu au fost localităţi nealimentate cu energie electrică.


Admin
de Admin ianuarie 14, 2019 13:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget