Moldoveanul care merge pe jos până la Alba Iulia ajunge în judeţul Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 12, 2018 11:38

Noua ediție „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută“ îl are ca invitat special pe Ion Mărgineanu, care poposește la Piatra-Neamț în drumul pe jos spre Alba Iulia.

Maluri de Prut Drumul Unirii

La 78 de ani, Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declarației de Independență și militant pentru revenirea la adevărul istoric în stânga Prutului, străbate pe jos 600 de km, de la Bălți la Alba Iulia, pentru a spune tuturor că basarabenii își doresc Unirea.

Pietrenii care doresc să îl întâlnească pe profesorul Ion Mărgineanu, originar din localitatea Fundurii Vechi, județul Bălți, sunt așteptați marți, 13 noiembrie, începând cu ora 16.30, la Biblioteca Județeană “G.T Kirileanu” Neamț, pentru a participa la o nouă ediție a Proiectului „Maluri de Prut – Basarabia Necunoscută.

Ion Mărgineanu și-a început parcursul joi, 1 noiembrie, la ora 12.00, din fața Poștei din Bălți. După ce a trecut Prutul, a traversat Iașul, Podul Iloaiei, Târgu Frumos și localitatea Războieni. Înainte de a ajunge la Piatra-Neamț va mai trece pe la Mircești și Ștefan cel Mare.

„Mă bucur nespus de mult pentru faptul că sunteți alături de mine, acum când mi-am asumat angajamentul să străbat pe jos distanța Bălți – Alba Iulia. Simt că îmi obosesc picioarele, dar vă asigur că mesajele pe care le primesc de la dumneavoastră mă întăresc și mă încurajează să-mi continui onorabil calea. Tind să realizez această faptă în numele dragostei de țară, de mamă, de adevăr curat, nepolitizat. Ceea ce fac eu nu poartă interese egoiste sau materialiste, ci este un ideal de a promova sfântul adevăr până la realizarea lui“, este mesajul transmis de la Războieni de acest erou al Centenarului.

Ion Mărgineanu a predat limba franceză și limba germană la instituții de învățământ prestigioase din Republica Moldova. A tradus în limba germană cărți ale scriitorilor Grigore Vieru și Nicolae Dabija, dar și lucrări cu caracter economic.

Impresii, fotografii și articole de presă despre călătoria profesorului Ion Mărgineanu pe Drumul Unirii găsiţi pe pagina de facebook Ion Mărgineanu şi Unirea.

Inițiat de Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț și Radio România Chișinău (prin jurnalista Ina Guțu), proiectul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“ este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.


Admin
de Admin noiembrie 12, 2018 11:38
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.