Maștile devin obligatorii, în aer liber, în zonele aglomerate din Neamț

Admin
de Admin august 3, 2020 18:51

Maștile devin obligatorii, în aer liber, în zonele aglomerate din Neamț

Ținând cont de contextul actual privind pandemia de COVID-19,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a emis, astăzi, următoarea hotărâre:

Art. 1. (1) Începând cu data 5 august 2020, orele 6:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, pe raza județului Neamț, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în spațiile aglomerate în aer liber, și anume:

a) Piețe, târguri/oboare (cu caracter periodic sau permanent)

b) la oficierea oricărui tip de eveniment

c) muzee și alte obiective turistice

d) lăcașuri de cult turistice și ecumenice

(2) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Art. 2. Respectarea aplicării măsurilor prevăzute la alin. (1) se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne și de către Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Art. 3, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, unităților administrativ teritoriale din județul Neamț, serviciilor publice deconcentrate, Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași, Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, protopopiatelor, precum și către mass-media.


Admin
de Admin august 3, 2020 18:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns