Mâine se vor auzi sirenele de alarmare în judeţul Neamţ

Admin
de Admin iulie 31, 2018 13:08

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară în prima zi de miercuri a fiecărei luni testări ale echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În data de 1 august, în intervalul orar 10:00-11:00, la nivelul judeţului se va desfăşura un exerciţiu de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de urgenţă, ce urmăreşte antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare, verificarea timpului de reacţie al autorităţilor la primirea mesajului de înştiinţare, obţinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică.

La această activitate sunt planificate să participe următoarele structuri/instituţii:

  1. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ;
  2. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ;
  3. Toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Neamţ;
  4. Operatorii economici dotaţi cu sistem de alarmare propriu.

Miercuri, 1 august, în intervalul orar 10.00-11.00, exerciţiul se va desfăşura după următorul scenariu, astfel:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va transmite către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Petrodava” al Judeţului Neamţ, un mesaj de înştiinţare necunoscut până în momentul primirii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgentă „Petrodava” al Judeţului Neamţ va retransmite către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), mesajul de înştiinţare.

 

Semnalul care va fi introdus poate fi unul din următoarele:

  1. semnalul ALARMĂ AERIANĂ (se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele).
  2. semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE (se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele).
  3. semnalul PREALARMĂ AERIANĂ (se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele).

Cu 5 minute înainte de ora stabilită prin mesajul de înştiinţare, prin sirenele electronice de alarmare, se va transmite următorul mesaj vocal: “Cetăţeni, urmează un exerciţiu de alarmare! Nu intraţi în panică!”.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Punerea în funcţiune a mijloacelor de alarmare şi modul de acţiune al autorităţilor locale pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei va fi verificată prin sondaj de către personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările ISU Neamț pentru situații de urgență.


Admin
de Admin iulie 31, 2018 13:08
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Declaratia Starea de Alerta

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]