Județul Neamț se ridică în picioare pentru asistența socială

Admin
de Admin iunie 19, 2017 11:51

Sucursala Neamț a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în parteneriat cu Primăria Târgu Neamț, Casa de Cultură Ion Creangă și în colaborare cu DGASPC Neamț organizează vineri, 23 iunie, de la ora 10.00, dezbaterea cu tema „Provocări și oportunități ale asistenței sociale în județul Neamț“.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din Târgu Neamț și se adresează asistenților sociali, autorităților locale, reprezentanților societății civile dar și reprezentanților mass-media care sunt implicați în campanii sociale. Invitați speciali vor fi Doru Buzducea, decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România precum și vicepreședinții CNASR Cristian Roșu și Ioan Durnescu.

Dincolo de empatie şi blândeţe, un asistent social este cel care îi ajută pe cei aflaţi în dificultate să-şi reconstruiască viaţa, reprezentând un adevărat punct de sprijin. Această profesie, care reprezintă mai mult o vocație, este esențială pentru bunul mers al unei comunități. Mă bucur că asistentul social devine un actor tot mai important pe scena națională și sunt mândră că în județul Neamț are loc un astfel de eveniment ce aduce recunoaștere și respect profesioniștilor“, a spus Mirela Negruș, președintele Filialei Neamț a CNASR.

Manifestarea de la Târgu Neamț este parte a campaniei naționale inițiată în 2017 de CNASR cu scopul de a promova și valoriza profesia de asistent social, primele evenimente având loc deja în județele Gorj și Sibiu. Acum a venit rândul județului Neamț să se ridice simbolic în picioare și să își onoreze profesioniștii din domeniu.

De aici, din nordul țării, din aceste locuri încărcate de legendă și istorie, transmitem un mesaj ale căror ecouri ne dorim să fie auzite în întreaga țară: asistentul social este profesionistul care mereu aduce plus valoare comunităților locale. Poposim în Târgu Neamț, atât eu și și cei doi vicepreședinți ai CNASR, ambii din frumoasa zonă a Moldovei, plini de speranță că profesia de asistent social va primi onoarea și recunoașterea pe care o merită. Mulțumim tuturor celor care zi de zi se implică pentru binele comunității și mulțumim totodată organizatorilor și colegilor noștri care au făcut posibil acest eveniment de elită“, a declarat Doru Buzducea, președintele CNASR.


 

Admin
de Admin iunie 19, 2017 11:51
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns