IPJ Neamţ: ALEGE VIAŢA! Conduceţi prudent, pe timp de iarnă!

Admin
de Admin ianuarie 18, 2018 14:27

În cursul zilei de 17 ianuarie, polițiștii rutieri au intervenit la un accident rutier pe raza localității Hangu, produs pe fondul consumului de alcool. Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 62 ani, din comuna Hangu, conducea un autoturism DN 15, nu a adaptat viteza de circulaţie la condițiile de drum, a derapat și a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului său de mers intrând într-o rigolă din beton.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, care se afla singur în autoturism, fiind transportat cu ambulanța la Spitalul orășenesc Bicaz unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, cercetările fiind continuate atât sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cât și pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Având în vedere avertizarea meteorologică, de cod galben/portocaliu de ninsori și viscol, polițiștii nemțeni vă recomandă să porniți la drum numai după ce v-ați interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți şi situaţia meteorologică existentă.

Este imperativ ca autovehiculele să fie echipate corespunzător pentru a circula în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.). Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

De asemenea, toţi conducătorii auto trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri, care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminaresemnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă și evitați depășirile riscante, adaptând în permanență viteza la condițiile de carosabil.

În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.


Admin
de Admin ianuarie 18, 2018 14:27
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!