Intervențiile chirurgicale vor fi suspendate timp de 30 de zile

Admin
de Admin octombrie 5, 2021 10:35

Intervențiile chirurgicale vor fi suspendate timp de 30 de zile

Ministrul Secretar de Stat, Raed Arafat, a anunțat, ieri seară, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a declarat Raed Arafat după ședința de Guvern.

Vor fi exceptate urgențele, adică femeile însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Șeful DSU a menţionat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

Totodată, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii COVID.


Admin
de Admin octombrie 5, 2021 10:35
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns