Informare privind proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învățământ

Admin
de Admin iulie 23, 2020 14:06

Informare privind proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învățământ

În județul Neamț, în data de 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, la centrul de examen Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț.

Din cei 121 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 115 candidați. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 11 candidați au decis să se retragă din motive personale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 104 teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depus la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate în data de 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16:00. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul  preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.


Admin
de Admin iulie 23, 2020 14:06
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns