În atenția amatorilor de drumeții montane: Pericol de avalanșă în masivul Ceahlău

Admin
de Admin martie 19, 2021 11:42

În atenția amatorilor de drumeții montane: Pericol de avalanșă în masivul Ceahlău

Astăzi, 19 martie, Serviciul Salvamont Neamț a emis o avertizare care vizează pericol de avalanșă în zona Masivului Ceahlău, datorită condițiilor meteo și stratului de zăpadă care s-a depus în ultima perioadă.

S-a confirmat diagnoza straturilor de zăpadă efectuată de specialiști din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile. Atât pe fețele estice cat si pe cele de N si N-V încă de sâmbăta trecută s-au produs avalanșe, iar pe jgheaburile din zona Cabanei Dochia au fost observate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii.

”În condițiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depășeste 120 cm, iar în acumulări 2-3 m, considerăm pericolul producerii de noi avalanșe de gradul 5/5. Rămân relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare , Curmătura Lutul Roșu (cu probleme la ieșirea în golul alpin) și Durău -Fântânele-Vf. Toaca-Dochia cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. RESTUL TRASEELEOR RĂMÂN ÎNCHISE!!!”, informează Serviciul Salvamont.

La acestă oră în Masivul Ceahlău continuă să ningă, iar vizibilitatea este foarte radusă. Conform prognozelor va continua să ningă si în următoarele patru zile cu o pauză în ziua de Duminică, iar temperaturile minime vor fi de -6 grade în zona Stațiunii Durău și -10 grade la Vf. Toaca.


Admin
de Admin martie 19, 2021 11:42
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns