Festivalul Obiceiurilor de Anul Nou la Tg. Neamţ a devenit tradiţie

Admin
de Admin ianuarie 4, 2017 13:12

Festivalul Obiceiurilor şi Tradiţiilor de Anul Nou a reuşit să strângă la Târgu Neamţ ansambluri din tot judeţul, dar şi din alte zone ale ţării. Luni, 2 ianuarie, câteva mii de oameni din oraşul de la poalele cetăţii şi din comunele din zonă au venit curioşi să vadă parada mascaţilor. Muzica şi atmosfera de sărbătoare a reuşit să-i încălzească pe cei prezenţi.

“Deşi festivalul are o vechime de cinci ani, în Tg. Neamț este o tradiție de peste 20 de ani sa se adune ansamblurile de datini în centrul orașului, cel mai semnificativ moment al festivalului fiind parada măștilor care are loc, în a doua zi de An Nou, în Piața Adormirea Maicii Domnului.
Formațiile înscrise in festival au prezentat cel mai frumos obicei de iarnă din zona din care provin, respectul pentru autenticitatea repertoriului și a costumației făcând din festivalul de la Targu Neamt unul de referință pentru aceasta zona a țării” a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Prezent la manifestare, acesta i-a asigurat pe organizatori de sprijinul instituţiei pe care o conduce. Totodată, Ionel Arsene a precizat că doreşte ca astfel de festivaluri să continue şi să se diversifice de la an la an.

 


 

Admin
de Admin ianuarie 4, 2017 13:12
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Programul Targul de Craciun la Neamt