Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Stea printre stele”

Admin
de Admin octombrie 11, 2018 13:26

festival-stea-printre-steleAsociatia “Centrul Daniel” Bacau organizeaza in data de  12 si 13 octombrie (vineri si sâmbata) cea de a VII-a editie a Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii „Stea printre stele”.

Evenimentul se va desfasura in sala mare de spectacole a Teatrului Municipal “George Bacovia”, fiind organizat in cadrul proiectului co-finanţat de către Municipiul Bacău, prin programul de finanţare nerambursabilă în baza L. 350/2005 pentru anul 2018, domeniul Tineret.

Scopul proiectului este organizarea unui festival internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineri, cu sau fără dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani, eveniment ce ne dorim să contribuie la o viaţă integrativă şi participativă la viaţa socio – culturală a comunităţii din care aceştia fac parte.

Juriul festivalului va fi compus din artisti consacrati precum:

Mihai Alexandru – compositor si  presedintele juriului,

Cezar Ouatu – contratenor, interpret de muzica usoara si pianist,

Aurelian Temisan – interpret de muzica usoara,

George Vanvu – realizator emisiuni Radio România,

Bogdan Dragomir – Radio Romania Bucuresti,

Claudiu Bulete  – compozitor – manager CB Media si compozitorul imnului festivalului,

Marcel Iorga – instrumentist si compozitor.

Noutatea acestei editii a fost  introducerea categoriei “Centenar” prin care ne dorim marcarea evenimentului national al implinirii a 100 de ani de la Marea Unire – secțiune de muzică ușoară in care se vor interpreta  doar melodii din repertoriul românesc  – melodiile se încadreaza în categoriile etno, etno-pop, muzică ușoară in limba română.

Si-au anuntat participarea la festival 159 copii din toata tara si de peste hotare, acestia concurând pe zece categorii de vârsta plus categoriile „Centenar Junior” si „Centenar Adolescent”.

Gala de premiere va avea loc sambata, 13 octombrie, incepand cu  orele 17.30 si va cuprinde recitalurile artistilor:  Bianca Lixandru, Alessia Popa, Aurelian Temisan si Cezar Ouatu.

sursa foto: desteptarea.ro


Admin
de Admin octombrie 11, 2018 13:26
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns