Fără permis de conducere și băut la volan, a fost tras pe dreapta de polițiști

Admin
de Admin august 18, 2020 10:56

Fără permis de conducere și băut la volan, a fost tras pe dreapta de polițiști

Un bărbat din Tarcău a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

La data de 16 august, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au depistat un bărbat de 42 de ani, din Tarcău, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Săvineşti.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanenţă, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 64 de ani, din Piatra Neamț, pasageră în același autoturism, i l-ar fi încredințat pentru a-l conduce, desi cunoștea faptul că nu acesta nu posedă permis de conducere.

În baza probatorului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Faţă de femeia în cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul persoanei care nu posedă permis de conducere şi care se află sub influenţa alcoolului.


Admin
de Admin august 18, 2020 10:56
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns