Executori judecătoreşti şi avocaţi, reţinuţi de poliţişti

Admin
de Admin noiembrie 28, 2016 15:28

grupare-arestataO grupare specializată în șantaj și deturnare a licitațiilor publice, care acţiona în judeţele Bacău, Neamț și Iași a fost destructurată, după o acţiune a poliţiştilor din cele trei judeţe coordonaţi de procurorii DIICOT Bacău. Polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate au efectuat percheziții în locuințele unor persoane din cele trei județe.

În urma acestora, polițiștii au ridicat 2.650 de euro, 7.500 de lei, mai multe telefoane mobile, înscrisuri și alte mijloace materiale de probă. Din cercetări a rezultat că activitatea infracțională s-a desfășurat în perioada 2014 – 2016, în cadrul unei grupări infracționale de mari dimensiuni, în care erau implicate aproximativ 37 de persoane.neam

Membrii grupării, prin șantaj, ar fi deturnat licitațiile publice organizate de Birourile Executorilor Judecătorești, în scopul adjudecării la prețuri minime a unor imobile care au făcut obiectul unor garanții pentru îndestularea unor creanțe. De asemenea, din cercetări a reieșit că doi dintre bănuiți, folosindu-se de calitatea lor de executor judecătoresc, respectiv avocat, ar fi acționat în sensul scăderii încrederii persoanelor de bună credință de a mai participa la licitații publice și i-ar fi consiliat pe membrii grupării să dea o tentă de legalitate actelor comise.

Au fost puse în executare 17 mandate de aducere, 5 persoane fiind reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj și deturnare a licitațiilor publice. Față de alte 7 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 28, 2016 15:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns