Doi tineri din Vaslui reținuți de polițiști pentru proxenetism

Admin
de Admin ianuarie 20, 2020 15:20

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat și reținut pentru 24 de ore doi tineri din Vaslui, bănuiți de săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

La data de 17 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către o tânără de 18 ani, din Țibucani, cu privire la faptul că sora sa, în vârstă de 16 ani, care locuia fără forme legale în Piatra Neamț, nu a mai putut fi contactată telefonic din data de 6 ianuarie 2020.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit că aceasta s-ar fi deplasat în municipiul Iași împreună cu doi tineri de 21, respectiv 22 de ani, ambii din Vaslui. Astfel, la data de 18 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au descins într-un imobil din Iași, unde au depistat-o pe tânăra în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 13 – 17 ianuarie, cei în cauză împreună cu un alt tânăr de 28 de ani, din Piatra Neamț, ar fi înlesnit, prin diferite metode, practicarea prostituției de către minora în cauză, prin punerea la dispoziție a unui apartament și a unui telefon mobil, totodată asigurându-i protecţie în vederea desfăşurării acestei activităţi.

În baza probatoriului administrat, tinerii din Vaslui au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. Tânărul din Piatra Neamț este cercetat de polițiști în stare de libertate.

La data de 19 ianuarie, cei doi au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Piatra Neamț, care a dispus plasarea acestora sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și Iași, precum și luptătorii Servicului pentru Acțiuni Speciale Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale a celor implicați.


Admin
de Admin ianuarie 20, 2020 15:20
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget