Doi pietoni accidentați mortal din cauza imprudenței. Polițiștii avertizează.

Admin
de Admin noiembrie 27, 2019 13:23

Doi pietoni accidentați mortal din cauza imprudenței. Polițiștii avertizează.

La data de 25 noiembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 156 A, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un bărbat de 32 de ani, din Pângăraţi, conducea un autoturism pe DJ 156 A, în localitatea Girov, a surprins şi accidentat un bărbat de 47 de ani, care s-ar fi deplasat pe partea dreaptă a sensului de mers Girov-Roznov.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical, care după efectuarea manevrelor de resuscitare, a declarat decesul bărbatului din Girov. Corpul acestuia a fost transportat la Serviciului de Medicină Legală Neamţ în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au intervenit la un accident rutier produs pe DN 15, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat de 58 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Costișa, din direcția Bacău-Piatra Neamț, a surprins și accidentat un bărbat de 59 de ani, din Costișa, care s-ar fi angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

În urma impactului a rezultat decesul bărbatului din Costișa. Corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț în vederea efectuării necropsiei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Indisciplina pietonilor reprezintă principala cauză generatoare a accidentelor rutiere grave produse în ultima perioadă pe raza judeţului Neamţ, soldate cu decesele mai multor persoane.

Poliţiștii nemţeni acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți, prin activități menite să conducă la responsabilizarea participanților la trafic.

De asemenea, poliţiştii vor continua să acţioneze în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor.

Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o ,,banală” traversare neregulamentară poate fi fatală.

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere neplăcute, soldate cu vătămări corporale şi în vederea responsabilizării participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri vă aduc în atenţie următoarele recomandări:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști!

Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!


Admin
de Admin noiembrie 27, 2019 13:23
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns