DGASPC Neamţ: Noiembrie – luna prevenirii abuzurilor asupra copiilor

Admin
de Admin noiembrie 5, 2018 11:25

DGASPC Neamț organizează în luna noiembrie o serie de acțiuni de informare, conștientizare și prevenire a abuzurilor asupra copiilor cu scopul de a diminua numărul de cazuri de maltratare. Acțiunile au loc în contextul în care pe data de 19 noiembrie se marchează Ziua Internaţională împotriva abuzului şi violenţei asupra copilului, iar pe 20 noiembrie Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.  De asemenea, tot de la 1 noiembrie începe și campania națională “19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” inițiată de Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) – Secțiunea România cu care DGASPC Neamț are un parteneriat de durată în beneficial copiilor.

Astfel, pe parcursul lunii noiembrie vor fi organizate cu precădere în școli o serie de activități de prevenire și informare axate în special pe tema combaterii violențelor școlare (bullyng). Deja o astfel de activitate a avut loc la Colegiul Calistrat Hogaș din Piatra Neamț și vor avea loc și altele la Liceul Tehnologic Economic Administrativ, Școala Elena Cuza Piatra Neamț precum și la alte unități de învățământ din județ care s-au arătat interesate de o colaborare cu DGASPC Neamț. lor” care este organizată de Federațioa Internațional

Abuzurile asupra copiilor sunt inacceptabile și greu de înțeles în orice formă motiv pentru care constant realizăm acțiuni de informare și conștientizare cu scopul de a preveni și diminua acest fenomen. În luna noiembrie însă mai mult decât oricând încercăm să facem campanii concertate în care să implicăm pe lângă specialiștii noștri și ceilalți factori importanți din societate: cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunităților locale, etc., pentru că împreună suntem mai puternici și avem mai multe șanse să reducem cazurile de maltratare a copiilor“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Din păcate, în primele 9 luni ale acestui an specialiștii Serviciului pentru copilul maltratat din cadrul DGASPC au înregistrat 550 de cazuri de abuz asupra copiilor dintre care 39 au fost soluționate cu instituirea unor măsuri de protecție – 22 de copii ajungând în centre rezidențiale, 9 în plasamente la asistenți maternali profesioniști, 1 în plasament familial iar pentru 7 au fost dispuse măsuri de supraveghere specializată.

În 2017, în aceeași perioadă s-au înregistrat 494 de cazuri de maltratare, 24 s-au soluționându-se cu preluarea copiilor în regim de urgență din familiile acestora iar în 2016 au fost victima abuzurilor 642 de copii, 37 ajungând în centre sau la asistenți maternali.


Admin
de Admin noiembrie 5, 2018 11:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget