Decizia privind granița dintre Neamț și Harghita, atacată cu recurs

Admin
de Admin iunie 28, 2019 11:10

Tribunalul Prahova a emis o hotărâre provizorie în ceea ce privește granița dintre Neamț și Harghita, o sentință care va fi atacată de către Consiliul Județean Neamț cu recurs, având în vedere că indică o altă limită între cele două unități administrativ-teritoriale.

“Am luat act de hotărârea provizorie a instanței din dosarul nr. 1417/105/2011, ce privește stabilirea limitelor de hotar dintre teritoriul administrativ al orașului Gheorgheni și teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei. Nu este firesc să facem aprecieri vizavi de soluția prezentată pe scurt în dosarul respectiv, până când nu va apărea motivarea instanței. 

Cert este că specialiștii noștri o consideră surprinzătoare și confuză. Obiectul acțiunii este anularea unui proces verbal de delimitare și nicidecum stabilirea unei limite de hotar dintre două unități administrativ-teritoriale, care se realizează pe baza unor proceduri tehnice reglementate legal. În soluție, se stabilește hotarul pe DN 12, invocându-se HG 540/2000 prin care se aprobă încadrarea în categorii funcționale a drumurilor deschise circulației publice, nefiind descrisă clar, concret sau tehnic această limită. Vom aștepta motivarea acestei hotărâri care nu este definitivă, pentru a cunoaște considerentele care au stat la baza soluției Tribunalului Prahova și în termenul legal de 15 zile de la comunicare vom promova recurs împotriva ei.

După cum am mai precizat, hotarul actual este utilizat în toate documentele oficiale atât după organizarea administrativă a țării, prin Legea 2/1968, cât și înainte de aceasta, așa cum rezultă din documentele existente în arhivele celor două oficii de cadastru, dar și ale celor două primării. Și înainte de legea din 1968, dar și după, hotarul este pe pârâul Cupaș, deasupra Cheilor Bicazului. Cheile sunt în totalitate ale județului Neamț.

Suntem încrezători că justiția va constata adevărul și va pune capăt unor dispute superficiale, care trenează de mulți ani“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Reprezentantul administrației județene nemțene le garantează cetățenii din Neamț că nu au motive să se îngrijoreze pentru terenurile pe care le dețin în zona care face obiectul procesului respectiv și îi asigură că va face tot ce îi stă în putință pentru apărarea drepturilor lor. De asemenea, adresează rugămintea de a nu da importanță unor încercări de a transforma subiectul acestui proces într-un conflict pe teme etnice sau politice.


Admin
de Admin iunie 28, 2019 11:10
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns