Controale la agenții economici care vând produse agroalimentare în Piatra Neamț

Admin
de Admin mai 31, 2019 14:47

Controale produse agroalimentare (2)

Polițiștii locali din cadrul Biroului Control – Compartiment Comercial – Poliția Locală Piatra Neamț au desfășurat în perioada 22 – 29 mai 2019 o acțiune specifică ce a avut în vedere respectarea legislației în ceea ce privește deținerea atestatelor de producător și a acordurilor de funcționare a agenților economici care vând produse agroalimentare în piețe și oboare sau care desfășoară activități economice pe raza municipiului Piatra Neamț.

Cu această ocazie, lucrătorii Compartimentului Comercial au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență 99/2000 – privind comercializarea produselor și serviciilor de piață – art.5, al. 1 – orice exercițiu comercial se desfășoară numai de către comercianții autorizați în condițiile legii precum și pentru nerespectarea Legii 145/2014 ( pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol) art. 14, al. 1 (comercializarea produselor din sectorul agricol obținute din gospodăria /ferma proprie de către producătorii agricoli se face pe baza documentului de identitate, a atestatului de producător și a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol).

Controale produse agroalimentare (1)Conform OUG 99/2000, fiecare agent economic care desfășoară activități comerciale și urmărește dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor și a serviciilor de piață, este obligat să obțină acordul de funcționare eliberat de autoritatea administrației publice locale (art. 6, al. 2). Nerespectarea reglementărilor actului normativ precizat , atrage sancțiuni contravenționale – amenzi cuprinse între 100 de lei și 1000 de lei.

De asemenea, abaterea de la prevederile Legii 145/2014, privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 15.000 la 22.500 de lei (art.16, lit.f).

 


Admin
de Admin mai 31, 2019 14:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget