Controale în trafic ale poliţiştilor – 165 sancțiuni în acest week-end

Admin
de Admin octombrie 17, 2017 12:34

În perioada 13-15 octombrie, polițiștii rutieri nemțeni au organizat și desfășurat o serie de controale în trafic pe DN 2, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. În cadrul acțiunii au fost folosite și două autovehicule neinscripționate dotate cu dotate cu aparate radar.

Cu ocazia acțiunii polițiștii au aplicat 165 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, din care 144 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost retrase 48 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

În perioada 09-15 octombrie, Serviciul Rutier Neamț a acționat pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, inclusiv a autovehiculelor destinate transportului de elevi și care nu respectă regulile de circulație. Acțiunea a fost organizată la nivel european și coordonată de TISPOL.

Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost controlate 166 autovehicule transport marfă și au fost aplicate 97 sancțiuni contravenționale din care 38 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 10 pentru lipsa documentelor, 19 pentru constatarea unor defecțiuni la autovehicule.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost oprite pentru control 91 autovehicule destinate transportului de persoane și au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale din care 12 pentru depășirea regimului legal de viteză.

În noaptea de 14/15 octombrie, in intervalul orar 20.00-01.00, lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț sprijiniți de polițiști din cadrul Secțiilor de poliție Rurale 1, 2, 5 și 6 au desfășurat o acțiune pentru depistarea persoanelor care conduc autovehicule sub influența alcoolului.

Polițiștii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 , au reținut 5 permise de conducere pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii rutieri avertizează că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.


Admin
de Admin octombrie 17, 2017 12:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Programul Targul de Craciun la Neamt