Confiscate la Cluj, expuse la Neamţ

Admin
de Admin noiembrie 16, 2016 10:27

tablouri-confiscateTablourile confiscate la Cluj de poliţiştii nemţeni au ajuns în patrimoniul judeţului Neamţ. Cele 9 tablouri dintr-un număr total de 89 confiscate de comisarul Vitalie Josanu în 2014 provin dintr-un târg de antichități din localitatea Negreni, judeţul Cluj.

Tablourile erau puse în vânzare de un bărbat din Satu Mare, în vârstă de 38 ani, care a încălcat Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, fapt pentru care a fost amendat, iar picturile au fost confiscate.

Purtătorul de cuvânt al I.P.J. Neamţ, Elena Bulgărea a declarant că “în urma evaluării au fost identificate 9 tablouri de valoare semnate de pictorii: Alexandru Ciucurencu, Ipolit Strâmbu, Nicolae Enea, Constantin Piliuță, Corneliu Baba, Ion D. Demetrescu şi Petre Abrudan. Ca urmare a respingerii contestației făcute de contravenient, tablourile au fost preluate în data de 10.11.2016 și predate în administrarea Complexului Muzeal Județean Neamț, având în vedere că acestea au fost confiscate de ofițerul specializat în domeniul patrimoniului cultural din cadrul IPJ Neamț, care a participat la acțiune”.

În privinţa patrimoniului legea este clară. Conform articolului 35 din Legea 182/2000, vânzarea publică a bunurilor culturale mobile aflate în proprietate privată sau intermedierea vânzării se efectuează numai prin operatori economici autorizați, cu respectarea prevederilor prezentei legi.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 16, 2016 10:27
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns