Cod PORTOCALIU: intensificări ale vântului și viscol în zona de munte

Admin
de Admin februarie 10, 2020 12:31

În perioada 10 februarie, ora 14:00 – 11 februarie, ora 20:00, va intra în vigoare o atenționare de cod GALBEN
care vizează intensificări ale vântului la munt și ninsori viscolite în zona montană înaltă. Zonele afectate vor fi: Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș.

În intervalul menționat, la munte, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65-75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.

Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70-80 km/h.

Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord – estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-55 km/h, vor fi și în restul teritoriului. Precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță se vor semnala și în celelate regiuni, izolat vor fi condiții de polei, iar în sud-vest, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp.

atentionare meteorologica cod portocaliu 10.02.2020Pentru intervalul 10 februarie, ora 18:00 – 11 februarie, ora 20:00 a fost emisă o atenționare de cod PORTOCALIU, care vizează intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă. Vor fi afectate zonele înalte de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor.

În intervalul menționat în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90-120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În perioada 11 februarie, ora 20:00 – 12 februarie, ora 20:00 va intra în vigoare o atenționare de cod GALBEN referitor la intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă.

În zona înaltă de munte, vântul va prezenta intensificări cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.


Admin
de Admin februarie 10, 2020 12:31
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.

Facebook Pagelike Widget