Cod PORTOCALIU de ploi valabil pentru județul Neamț

Admin
de Admin mai 27, 2021 11:50

Cod PORTOCALIU de ploi valabil pentru județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de cod galben, respectiv portocaliu, privind ploi torențiale și vijelii.

cod portocaliu ploi 27 maiAstfel, în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, intră în vigoare o atenționare de cod GALBEN. În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Frecvent vor fi înregistrate descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

În intervalul 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00 va fi în vigoare o atenționare de cod PORTOCALIU. În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău se vor înregistra ploi abundente. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70-90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.


Admin
de Admin mai 27, 2021 11:50
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns