Cod galben pentru județul Neamț: vin ninsorile!

Admin
de Admin februarie 4, 2020 21:23

Cod galben precipitatii 4-5 februarieAstăzi, 4 februarie, Administrația Națională de Meterologie a emis o atenționare de cod galben valabil în perioada 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 08:00. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4-5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55-65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50-55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

De asemenea, în intervalul 4 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00 este emisă o atenționare de cod portocaliu, vizând cantități însemnate de precipitații. Vor fi afectate zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin, unde se vor acumula local cantități de până la 40-50 l/mp.

Cod galben ninsori 5-6 februariePentru intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00 va intra în vigoare o atenționare de cod galben, vizând intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri, 5 februarie și în prima parte a nopții de miercuri spre joi, 5-6 februarie, vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55-60 km/h.


Admin
de Admin februarie 4, 2020 21:23
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns