Cod galben: Ninsori și intensificări ale vântului în zonele montane

Admin
de Admin ianuarie 28, 2020 14:24

Cod galben ninsori si vant 28.01.2020Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod galben care vizează și zona montană din județul Neamț. În intervalul 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15-20 l/mp, iar în munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp. Astfel, se va depune un strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50-60 hm/h.

În județul Neamț, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora treptat. Noaptea, local se vor semnala precipitații în general slabe, predominant sub formă de ninsoare la munte și mai ales ploi, în zonele joase de relief.

Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat. Pe crestele montane, vântul va prezenta în cursul nopții intensificări de 70-80 km/h, spulberând trecător ninsoarea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 11 grade, iar cele minime se vor încadra între 0 și 2 grade.


Admin
de Admin ianuarie 28, 2020 14:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.

Facebook Pagelike Widget