Cercetaţi pentru că au taiat ilegal lemne din pădure

Admin
de Admin octombrie 10, 2018 15:12

au-taiat-ilegal-lemne-din-padureÎn urma unui control la o partidă de exploatare forestieră aparținând unei societăţii comerciale de profil din Suceava, poliţiştii au constatat comiterea a două infracţiuni silvice.

Marţi, 9 octombrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tarcău au acţionat împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Brateş în vederea verificării legalităţii operaţiunilor desfăşurate de către societăţile comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea, debitarea şi valorificarea materialelor lemnoase.

Astfel, în urma verificărilor într-o partidă de exploatare forestieră (de pe raza Ocolului Silvic Brateş) aparţinând unei societăţii comerciale de profil din Suceava, poliţiştii au constatat faptul că trei angajaţi ai acesteia ar fi tăiat fără drept un volum de 10mc material lemnos.

În urma calculului reprezentând contravaloarea materialului lemnos tăiat fără drept de către cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, doi din Suceava şi unul din Tarcău, a rezultat un prejudiciu în cuantum de 8.500 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de aceştia sub aspectul comiterii infracţiunii silvice de tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept de arbori, puieţi sau lăstari din fondului forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate şi a infracţiunii de furt de arbori tăiaţi fără drept din fondului forestier naţional, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008.


Admin
de Admin octombrie 10, 2018 15:12
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget