Campanie privind instruirea si informarea muncitorilor din domeniul construcţiilor

Admin
de Admin martie 21, 2018 14:12

În perioada martie – noiembrie 2018 se desfasoară Acțiunea nr. 4 din Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii – “Campanie naţională privind respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste instruirea si informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcţiilor”.

Obiectivele campaniei sunt:

•      Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în activitățile de informare şi  instruire a lucrătorilor din domeniul construcțiilor;

•      Stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi angajați a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor și a bolilor profesionale

•      Centralizarea datelor necesare elaborării rapoartelor naţionale referitoare la modul în care se aplică și respectă dispozițiile legale privind informarea și instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

Acţiunea cuprinde 3 etape:

  1. Prima etapă se desfășură în perioada 20–30 martie 2018 şi constă în informarea partenerilor sociali din județ cu activitate în domeniul construcţiilor privind modul de derulare a acțiunii și tematica abordată.
  2. A doua etapă constă în verificarea prin acțiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale care fac obiectul acțiunii si se va desfasura în perioada aprilie – octombrie 2018.
  3. În etapa a treia se va verifica modul în care angajatorii verificaţi în etapa anterioară au realizat măsurile dispuse.

 

Admin
de Admin martie 21, 2018 14:12
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]